VREST NIECODZIENNY Ekstrakt: to zależy od piwowara, Alkohol: to zależy od ekstraktu Vrest Niecodzienny to owoc ciekawości i chęci odkrywania na nowo różnorodności stylów piwnych. Swoiste „w osiemdziesiąt piw dookoła świata” w czasie i przestrzeni, od dubbli warzonych w średniowiecznych klasztorach Belgii, po rewolucyjne Amerykańskie India Pale Ale. Vrest Niecodzienny to kwintesencja piwowarstwa rzemieślniczego. Odwiedzając nas i zamawiając Niecodziennego możecie liczyć na miłą niespodziankę a niekiedy na piwo, które można opisać słowami „kochaj albo rzuć”.
VREST PILZNER Ekstrakt: 11, Alkohol: 4,4 Klasyka - jak marsz Radetzkiego i proza Haska - to właśnie jest Vrest Pilzner. Tym piwem Browaru Vrest, oddajemy hołd rewolucji, jaką w piwowarstwie było wynalezienie i późniejsze użycie kontrolowanego chłodzenia. Długie, sześciotygodniowe lagerowanie w temperaturze bliskiej zeru daje naszemu Pilznerowi hipnotyzującą pianę i znakomicie ułożony smak, a dodatkowe chmielenie na zimno chmielem Saaz wzbogaca słodowy aromat Vresta o zakręconą nutę cytrusów.
VREST CIEMNY Ekstrakt 11,5%, Alkohol 5% Autorska interpretacja popularnego stylu piwa Altbier, warzonego w Dusseldorfie. Łagodne ciemne piwo o wyraźnym kawowo-czekoladowym smaku, z delikatną kremową pianą. Do uwarzenia Ciemnego Vresta użyliśmy słodów pilzneńskiego, monachijskiego, karmelowego i czekoladowego. Tu również cierpliwie leżakowaliśmy nasze piwo, by nabrało bogactwa aromatów, jakie cechuje ciemne piwa. Efektem tej pracy jest Vrest idealny do tego, by zacząć swoją przygodę z ciemnymi odmianami tego szlachetnego trunku.
VREST PSZENICZNY Ekstrakt 11%, Alkohol 4,4% Opalizujące piwo o radosnej, słonecznej barwie, które łączy w sobie dwa światy piwowarstwa – tradycyjne piwa górnej fermentacji, które cechuje bogactwo aromatów oraz długi okres leżakowania w niskiej temperaturze, dzięki któremu zyskuje ono wyjątkową pijalność. W aromacie Vresta Pszenicznego daje się wyczuć delikatną chlebowość i bardzo wyraźny zapach olejków chmielowych, które zawdzięczamy szlachetnej, niemieckiej odmianie chmielu Huell Melon. Dzięki użyciu słodów orkiszowego i pszenicznego, w smaku pojawiają się subtelne nuty cytrusowe.
VREST JASNY Ekstrakt 11%, Alkohol 4,4% Piwo o wyraźnym bursztynowym kolorze, z mocno zaznaczoną goryczką. Aromaty słodowe zawdzięczamy mieszance słodów pilzneńskiego, melanoidynowego i monachijskiego. Delikatna kwaskowatość Jasnego Vresta to zasługa słodu zakwaszającego. Nuty owoców pojawiające się w smaku i zapachu to wynik autorskiego chmielenia dwoma odmianami niemieckiego chmielu Huell Melon i Mandarina Bavaria. Dzięki nim w piwie wyczuwalny jest aromat gorzkiej skórki pomarańczowej.